Volleybalsters sluiten groepsfase OKT af met nederlaag tegen Polen

De Nederlandse volleybalsters hebben hun derde wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi verloren. In de laatste groepswedstrijd was Polen met 3-1 te sterk voor Oranje. De nederlaag heeft geen grote gevolgen, want de Nederlandse ploeg had zich door de overwinningen op Azerbeidzjan en Bulgarije al verzekerd van een plek in de halve finales. (20-25, 23-25, 25-23, 23-25).

Door de zege in Apeldoorn kwamen de Poolse vrouwen net zoals Nederland op zes punten. Mocht Polen winnen van het al uitgeschakelde Azerbeidzjan dan eindigt Polen als groepswinnaar en gaat Nederland als nummer twee naar de halve finales met als zeer waarschijnlijke tegenstander Duitsland.

Nederland begon met dezelfde basisopstelling als tegen Bulgarije. Alleen tegen het sterkere Polen had Oranje een stuk meer moeite en leverde een boeiend duel op met mooie lange rally's . De eerste set werd gewonnen door Polen, maar vanaf de tweede set waren de beide landen aan elkaar gewaagd. In die sets kwam Nederland steeds ruim voor, maar telkens knokte Polen zich terug in de set.

Polen won de tweede set, terwijl de derde set werd gewonnen door Nederland. In de vierde set bleef het ook lang spannend en wist Oranje nog twee wedstrijdpunten weg te werken, maar op het derde matchpoint was het raak nadat de bal via het Nederlandse blok uit ging. volleybalsters sluiten groepsfase OKT af met nederlaag tegen Polen