Nederland verliest openeningsduel op EK handbal

De Nederlandse handballers hebben hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap verloren. Het team verloor met 34-24 van Duitsland. Zaterdag speelt Oranje de tweede wedstrijd tegen Letland.

Nederland, debutant op het EK, begon goed aan de wedstrijd en nam een 0-2 voorsprong. Het Duitse team kwam echter al snel op gelijke hoogte. In de volgende tien minuten liep de Europees kampioen van 2016 weg bij Oranje. In de slotfase van de eerste helft startte Oranje een offensief en kwam tot op één punt terug: 12-11.

Na rust kon Nederland lang in de buurt van de Duitsers blijven, echter in de slotfase was Duitsland duidelijk een maatje te groot en liep verder uit. Na zestig minuten was de eindstand 34-24.