Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht voorwerp

Om 10:45 is er in een trein op het centraal station Leeuwarden een verdacht voorwerp aangetroffen. Om veilig onderzoek te kunnen doen naar het voorwerp zijn het station en de naaste omgeving van het station ontruimd.

Het Team Explosievenverkenning (TEV) heeft het voorwerp onderzocht en een eerste inschatting gemaakt. Het blijkt te gaan om een jerrycan met daarin een nog onbekende vloeistof. De jerrycan was vastgemaakt aan een prullenbak in de trein. Omdat de TEV-er onvoldoende kan inschatten wat het explosiegevaar van dit voorwerp is, heeft hij de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. De EOD is nu onderweg naar station Leeuwarden.

Op basis van het ingestelde onderzoek heeft de politie een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station in Leeuwarden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Update 15:20 uur:
Volgens de EOD is er geen gevaar meer en kan het station langzaamaan weer vrijgegeven worden.  Twee perrons blijven wel afgezet voor nader onderzoek.