FOK! Wat een weer: zeer zacht met af en toe regen

Hoi!  

Daar ben ik weer. Ik was even uitgeschakeld, maar ik ben weer terug van weggeweest.

Het nieuwe jaar is vrij somber begonnen. Op sommige plekken heeft de zon wel even geschenen, maar in de eerste week van het nieuwe jaar overheerste de bewolking. Zo ook gisteren. Op de satellietbeelden zagen we met een westelijke stroming een dik wolkenpakket aangevoerd worden naar onze omgeving. Hier komt vandaag geen verandering in.

Vandaag is het trouwens wel wat natter dan gisteren. Gisteren viel er slechts wat lichte regen- en motregen, maar vandaag regent het wat langer en intensiever door. Dat komt omdat dezelfde storing die nu boven het zuiden van het land hangt morgen weer noordwaarts trekt, en dan ook nog eens activeert.

Het is daarbij wel zeer zacht met maxima van 9 tot 13 graden. In het zuiden zou het net 14 graden kunnen worden. Dat heeft weinig met winterweer te maken. Ook de komende 10 dagen is er van winterweer geen enkele sprake. Het blijft aanhoudend zacht en af en toe valt er wat regen. Over het algemeen is het tussen de 8 en 11 graden. 

Tot ziens.  

Meer weer op FOK!

Landgoed Hezingen (Foto: Hummel)
Optrekkende mist op Landgoed Hezingen in Twente. Foto is van oudjaarsdag. (Foto: Hummel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.