Wiebes en wielerploeg Parkhotel Valkenburg komen tot akkoord

Lorena Wiebes en haar huidige wielerploeg Parkhotel Valkenburg hebben een akkoord bereikt waardoor de Nederlands kampioene voorlopig weer in actie komt voor de Limburgse ploeg. Ondanks een doorlopend contract tot en met 2021 liet Wiebes recent weten de ploeg te willen verlaten voor een stap hogerop.

"We hebben een akkoord bereikt, dat niemand tot tevredenheid zal stellen. Maar opgelost is opgelost", vertelt hoofdsponsor Jos van de Mortel. "Zie het als een tijdelijk akkoord. Voorlopig rijdt ze voor ons, maar er kan een moment komen dat ze naar een andere ploeg gaat. Haar contract wordt opengebroken en wordt nu gewerkt aan een nieuwe vaststellingsovereenkomst."

Door het akkoord is een kort geding dat de ploeg aangespannen had tegen Wiebes van de baan. Daarnaast kan de renster de komende zes maanden uitkomen in wedstrijden.

"Beide partijen hebben water bij de wijn gedaan. We zijn er grotendeels uit, het gaat nu om de finesses", aldus Wiebes' manager André Boskamp.

Wiebes tekende in 2018 een contract tot en met 2021. Afgelopen jaar kende ze een erg succesvol en sloot het seizoen af als nummer één van de wereld.