Lord of the Rings: Gollum aangekondigd voor next-gen consoles

Daedelic Entertainment, de ontwikkelaar vooral bekend om de Deponia point-and-click serie, is één van de eerste third-party ontwikkelaars die een game aankondigt exclusief voor next-gen consoles. Lord of the Rings: Gollum is de titel. 

De nieuwe titel zal echter niet gebaseerd zijn op het universum dat Peter Jackson heeft neergezet in de filmserie, maar direct op de boeken van Tolkien. Dat betekent dat Gollum niet zozeer het uiterlijk zal hebben dat velen van hem gewend zijn. Volgens de ontwikkelaar heeft Tolkien nooit een indicatie gegeven van hoe groot Gollum zou zijn, dus heeft Daedelic wat artistieke vrijheid genomen en hem gigantisch gemaakt ingame. Helaas hebben we daar nog geen afbeeldingen van.

In de game is Gollum al ver gecorrumpeerd door de ring, wat ook zijn persoonlijkheid anders zal maken dan in de films. Qua gameplay zouden we vooral veel stealth moeten verwachten en dilemma's tussen de twee persoonlijkheden van het monster. Gollum en zijn andere persoonlijkheid, Sméagol, zullen recht tegenover elkaar staan en dat zal een belangrijk thema worden binnen de game.

Lord of the Rings: Gollum staat voor 2021 gepland voor PlayStation 5 en Xbox Series X.