Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 2

De feestdagen zijn voorbij, dus de reguliere gang van zaken komt langzaam weer op eh, ja, gang dus. Dit weekend kun je een horrorremake, een actiecomedyremake en verder alleen maar originele films nieuw zien in de bioscopen en filmtheaters.

1917

Deze gooit al hoge ogen in het awardseizoen. Afgelopen zondagavond gaf de HFPA bijvoorbeeld al een Golden Globe voor beste film aan dit oorlogsdrama van Sam Mendes.

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

The Grudge

Regisseur Nicolas Pesce (The Eyes of my Mother) en producent Sam Raimi (Don't Breathe, Crawl, Evil Dead) geven met de bloedstollende film The Grudge een geheel nieuwe draai aan de horrorklassieker.

Charlie's Angels

Elizabeth Banks regisseert de nieuwe generatie stoere Charlie's Angels – Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska – detectives die werken voor de mysterieuze Charles Townsend. De Townsend Agency is wereldwijd aan het uitbreiden en meerdere teams met slimme, zwaar getrainde badass vrouwen worden geleid door verschillende Bosleys. Als een jonge IT-er waarschuwt voor een gevaarlijke technologie, komen de Angels in actie en zetten zij hun levens op het spel om de wereld te redden.

Out Stealing Horses

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen. Naar de gelijknamige bestseller van Per Petterson tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden.

Playing with Fire

In deze familiekomedie ontfermt een stel stoere brandweermannen zich tijdens Kerst over een drietal kinderen. Al snel komen ze erachter dat voor kinderen zorgen misschien nog wel zwaarder werk is dan branden blussen.

Divino Amor

Brazilië in het jaar 2027. Joana, een ambtenaar bij de burgerlijke stand, is verantwoordelijk voor het afhandelen van scheidingszaken. Echter, vanuit haar geloofsovertuiging ziet zij het als haar persoonlijke missie om deze stukgelopen huwelijken juist te redden. Een van de middelen die ze inzet is de geheime, onconventionele groep Divino Amor, een hyperreligieuze club waar alles in het werk wordt gesteld om stellen middels seksuele uitspattingen nader tot elkaar te brengen. Intussen doen de vrome Joana en haar man Danilo er alles aan om zwanger te raken, waarbij geen middelen worden geschuwd. Hun toewijding en gebeden lijken niet te worden gehoord, totdat er een wonder gebeurt.

Il testimone invisibile

Adriano wordt wakker in een hotelkamer en ziet het levenloze lichaam van zijn minnares Laura liggen. De deur is van binnenuit afgesloten en Adriano claimt onschuld. Samen met een ervaren advocate moet hij op zoek naar ontlastend bewijs. Zij dwingt hem tot volledige openheid waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Marianne & Leonard: Words of Love

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie. Marianne & Leonard: Words of Love laat met niet eerder vertoonde beelden de hoogte- en dieptepunten van Leonard’s muzikale loopbaan zien én de muze die Marianne was. De relatie hield geen stand, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar.

Dit en meer is vanaf deze week te zien in de bioscopen en filmhuizen.