'Ajax en PSV azen op groot Mexicaans talent van dertien miljoen euro'

Ajax en PSV hebben belangstelling voor Roberto Alvarado, zo meldde Football Insider dinsdag. De Nederlandse topclubs zijn niet de enige gegadigden voor de middenvelder van Cruz Azul, aangezien ook Crystal Palace, Leicester City, Olympique Lyon en Atalanta de 21-jarige Mexicaan in het vizier hebben.

De aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, wordt getaxeerd op circa dertien miljoen euro. De achttienvoudig international heeft zich bij zijn Mexicaanse werkgever en de nationale ploeg in de kijker gespeeld bij diverse clubs, waarbij Leicester City en Crystal Palace deze winter al zouden willen toeslaan en de spelmaker willen strikken.

Alvarado begon zijn loopbaan bij Celaya FC en kwam via CF Pachuca en Club Necaxa in de zomer van 2018 bij Cruz Azul terecht. Bij laatstgenoemde Mexicaanse club heeft hij tot op heden 74 wedstrijden gespeeld, waarin hij 9 goals en 11 assists produceerde. Voor het Mexicaanse elftal staat de teller voor Alvarado na achttien interlands op drie doelpunten.

Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraaf, kan op Twitter niet ontkennen dat Alvarado op de radar van de Amsterdammers staat. "Hij is een groot Mexicaans talent en staat ongetwijfeld hoog op de lijst van Ajax", aldus de journalist, die een transfer in januari niet snel ziet gebeuren. "Het zal eerder de zomer zijn dan nu, maar wie weet."