Toch nog een nieuwe trailer voor The New Mutants

Vroeger, toen filmstudio 20th Century Fox nog geen onderdeel was van Disney, bracht de studio zelf ook Marvelfilms uit. De laatste daarvan was vorig jaar X-Men: Dark Phoenix. Lange tijd leek het erop dat het ook echt de laatste zou worden, want 'die andere laatste film', die al in 2018 uit zou komen, bleef maar op de plank liggen. Tot nu. Disney zal de film, nog steeds onder het Fox-label, dit jaar alsnog in de bioscoop uitbrengen en om dat te promoten is er een kersverse trailer verschenen.

De trailer heeft, net als de vorige (die in 2018 al uitkwam), een fijn horrortintje. De film vertelt over een groep jonge mutanten in opleiding tot helden maar heeft naar verluidt niet zo veel te maken met de X-Men. En hoewel Fox nu onder Disney valt, valt deze film niet onder het MCU-label. Dat maakt het een vreemde eend in de bijt, want Kevin Feige, eindbaas bij Marvel Studios, kondigde vorig jaar tijdens Comic-Con International aan plannen te hebben om mutanten in het Marvel Cinematic Universe te introduceren. We mogen deze film dus zien als een tussendoortje zonder links naar andere films. Ook wel eens fijn.

Het lange uitstellen van The New Mutants is een moeilijke om te beoordelen: bleef de film op de plank liggen vanwege de Disney-Fox-fusie, of was de film zo slecht dat Fox er geen vertrouwen in had om deze uit te brengen? Was er lang overleg over eventuele reshoots of andere aanpassingen? Volgens regisseur Josh Boone (The Fault in Our Stars) is de versie die uiteindelijk wordt uitgebracht zijn oorspronkelijke versie; hier heeft dus niet Dark Phoenix-regisseur Simon Kinberg met zijn poten aan gezeten (al is hij wel producer van deze film).

De film, met castleden Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton en anderen, is te zien vanaf april.