Voormalig verslavingsgoeroe Keith Bakker voor rechter in verkrachtingszaak

Keith Bakker (59) moet vandaag voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van de aanranding en verkrachting van een minderjarige vrouw. De zitting vandaag is een zogenaamde inleidende zitting.

Bakker werd in oktober van het vorig jaar aangehouden, nadat hij zich met zijn advocaat gemeld had op een politiebureau. Sindsdien zit hij vast, meldt NH Nieuws. Bakker meldde zichzelf nadat het veronderstelde slachtoffer aangifte tegen hem had gedaan.

Volgens Bakker is de vrouw de oppas van zijn kinderen geweest en kreeg hij een relatie met haar toen zij achttien was. Hij heeft zijn lezing van een en ander in een document online gezet. Het Openbaar Ministerie vindt dat de vrouw destijds 'een minderjarige pupil in een afhankelijkheidsrelatie was'.

Eerdere celstraf
Het misbruik waarvan Bakker beschuldigd wordt zou hebben plaatsgevonden in Amsterdam, Hilversum, Londen en Saint-Tropez. De voormalige verslavingsgoeroe werd in 2012 veroordeeld wegens het misbruiken van een aantal meisjes en vrouwen. Hij kreeg toen vijf jaar cel opgelegd.

Bakker werkte voor zijn ondergang als hulpverlener en opende in 2004 een afkickkliniek. Hij verscheen veelvuldig op televisie, onder meer als ervaringsdeskundige en als coach van probleemjongeren