Volleybalsters beginnen OKT met zege tegen Azerbeidzjan

De Nederlands volleybalsters zijn goed begonnen aan het olympisch kwalificatietoernooi. In Apeldoorn won Oranje het eerste groepsduel met 3-0 (25-23, 25-18, 25-22) van Azerbeidzjan.

Oranje, met de nieuwe bondscoach Giovanni Caprara, begon moeizaam aan de wedstrijd. Oranje kwam nog wel op een 3-0 voorsprong, maar daarna wist Azerbeidzjan maar liefst zeven punten op rij te scoren mede door slechte passing aan Nederlandse kant. Na de slechte serie kwamen de Nederlandse volleybalsters langzaam terug in de set en werd uiteindelijk met 25-23 gewonnen.

De tweede set voor de Nederlandse ploeg ging een stuk vlotter voor Oranje. Met de uitblinkende Robin de Kruijf en de na twaalf jaar teruggekeerde Floortje Meijners liep Nederland makkelijk weg bij Azerbeidzjan en won de set met overtuigende cijfers.

In de derde set kreeg Meijners rust van de Italiaanse bondscoach en dat zorgde er ook voor dat het Nederlands team slordiger ging spelen. Lang keek Oranje in de derde set tegen een achterstand aan, maar op het einde van de set herstelde zich knap van de achterstand en won de wedstrijd alsnog in drie sets van Azerbeidzjan.

Woensdag speelt Nederland de tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi. Dan neemt Oranje het op tegen Bulgarije, dat hun eerste wedstrijd tegen Polen met 3-1 verloor. Donderdag is vervolgens Polen de tegenstander.

Volleybalsters beginnen OKT met zege tegen Azerbeidzjan (Pro Shots / Michael Bulder)
Volleybalsters beginnen OKT met zege tegen Azerbeidzjan (Pro Shots / Michael Bulder)