Woning op de Dam kost bijna 30.000 euro per vierkante meter

Een presidential penthouse suite op de meest prestigieuze locatie van Amsterdam met vorstelijk uitzicht op het Koninklijk Paleis, dat mag wat kosten. Amsterdammers met een flinke portemonnee tellen daar in elk geval 4.900.000 euro voor neer.

Op zich is de woning van 164 m2 niet klein te noemen. Maar per vierkante meter moet er een enorme prijs worden betaald: zo'n 30.000 euro.

Dat is naar verluidt één van de hoogste prijzen per vierkante meter tot nu toe.

'Voor the happy few'
Het appartement is onder de supervisie van 'een internationaal bekende interieurarchitect' afgebouwd. Wie dat met eigen ogen wil zien, kan zich opgeven voor een 'private viewing'.

In de advertentie op Funda wordt alvast een keuken beloofd 'waar een sterrenchef jaloers op zou zijn'. Ook zijn er twee design badkamers, een riante 'living' en drie slaapkamers annex suites. Oftewel: 'een woonlocatie voor the happy few'.

Bruisend stadsleven
Daarbij zou er aan alles zijn gedacht. 'De glazen puien kunnen worden geopend, waardoor het bruisende stadsleven uw woning binnenstroomt', staat in de advertentie op Funda. 'Maar u kunt de stad ook buitensluiten en met volle teugen genieten van absolute rust.'

Het huis is onderdeel van het project DAM3, dat in totaal 19 appartementen en penthouses omvat.