Woningoverval Bourtange in Opsporing Verzocht

Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de overval op een 66-jarige man aan de Zodenpandweg in Bourtange. De man werd in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 september in zijn slaap overvallen. Het slachtoffer lijdt aan een spierziekte waardoor hij zich op het moment van de overval niet kon verweren.

De overvaller ging er met geld en de auto van het slachtoffer vandoor. Deze auto werd korte tijd later teruggevonden in Vlagtwedde. Het slachtoffer werd na de overval naar het ziekenhuis gebracht en houdt blijvend letsel aan deze laffe overval over. Waarom er zo veel geweld tegen hem werd gebruikt is onduidelijk.

In de uitzending wordt een reconstructie van de overval getoond en vertelt het slachtoffer over deze zeer ingrijpende gebeurtenis. De politie komt met nieuwe informatie uit het onderzoek in de hoop dat mensen iets herkennen en hun informatie delen.

Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 20.35 uur op NPO 1. Op woensdag 8 januari is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 11.40 uur.