Volleyballers op OKT kansloos onderuit tegen Europees kampioen ServiŽ

De Nederlandse volleyballers hebben hun eerste duel bij het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn verloren van Servië. De Europees kampioen was veel te sterk voor Oranje: 3-0 (25-18, 25-18, 25-17).

In Berlijn strijden deze week de beste acht Europese landen die nog niet zeker zijn van olympische kwalificatie om één ticket voor Tokio. Nederland is ingedeeld in de poule bij toplanden als Servië, Frankrijk en Bulgarije.

Servië speelde zondag hun eerste wedstrijd van het toernooi en in die wedstrijd werd kansloos verloren van Frankrijk. Servië, de Europees kampioen, moest winnen van Nederland om nog uitzicht te houden op de halve finales.

Servië maakte in de eerste nogal wat fouten, maar tegen Nederland kwam de Europees kampioen nooit in de problemen omdat Nederland in de aanval onmachtig was tegen Servië. Ook in de tweede set kwam Oranje niet in de buurt van setwinst. In het begin van de derde set zag het even goed uit voor het Nederlands volleybalteam en kwam met 6-2 voor, maar Servië was snel weer bij de les en met negen punten op rij wisten ze de wedstrijd weer in het voordeel van hun te draaien. Uiteindelijk won Servië die set ook makkelijk.

Dinsdag neemt Nederland het op tegen Bulgarije en woensdag is Frankrijk de tegenstander. Beide duels moeten gewonnen worden om kans te houden op een olympisch ticket.