'Eerder opgepakte verdachte moord advocaat Wiersum is schutter'

Een 36-jarige verdachte die eerder werd opgepakt in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum, is waarschijnlijk de schutter. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Het gaat om de 36-jarige Giërmo B. uit Almere, die volgende week woensdag voor het eerst moet verschijnen voor de rechter.

'Moord in vereniging'
B. wordt verdacht van 'moord in vereniging': hij zou de moord samen met anderen hebben gepleegd. Naar verluidt zit ook de neef van crimineel Ridouan Taghi vast in verband met de moord.

Volgens het OM is B. degene die een of meerdere schoten op de advocaat heeft afgevuurd. Daarnaast zou hij tussen 30 augustus en 17 september met gestolen auto's naar de woning van Wiersum zijn gereden en de omgeving daarvan hebben geobserveerd.

Zitting
De zitting van aankomende woensdag vindt plaats in de extra beveiligde Bunker in Osdorp. Het gaat om een voorbereidende zitting. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt, is nog niet bekend.

Wiersum
Wiersum werd op 18 september doorgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo, waarbij Taghi hoofdverdachte is.