Extinction Rebellion houdt verschillende 'die-ins' tijdens luchtalarm

Tijdens het luchtalarm, dat iedere eerste maandag van de maand te horen is, organiseerde Extinction Rebellion in verschillende steden een 'die-in' om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Dit deden ze vandaag onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. 

Op het moment dat het luchtalarm afging vielen de klimaatdemonstranten bij bosjes neer op de grond, terwijl een woordvoerder van de organisatie de eisen van Extinction Rebellion nog maar eens uitsprak: ze willen dat de overheid eerlijk is over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen, de overheid moet doen wat nodig is om biodiversiteitsverlies te stoppen een de uitstoot van broeikasgassen moet naar netto 0 in 2025 en dat moet bovendien op een rechtvaardige manier gebeuren. 

Tot slot willen ze dat de burgers mogen beslissen over een rechtvaardige transiitie door het oprichten van een burgerraad dat een leidende rol moet spelen in de besluitvorming. Ter lering ende vermaeck; hieronder de beelden uit Amsterdam.  

Uodate 18:23 uur
Beelden uit Rotterdam toegevoegd!