World Cup skeleton levert spannende duels op

In het Duitse Winterberg is het nieuwe kalenderjaar voor de skeletonners zondag ook weer begonnen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen leverde dat mooie strijd op, waarbij de winst beslist werd in enkele honderdsten van een seconde.

Bij de mannen was olympisch kampioen Yun Sung-bin in de eerste run de snelste, maar in run twee werd hij behoorlijk uitgedaagd door de Duitser Alexander Gassner. Die zette een dijk van een run neer, nadat hij bij de start al sneller was dan normaal, maar Yun hield nog nét stand: zijn voorsprong van 0,26 seconden slonk tot 0,05 seconden bij de finish. Gassner's landgenoot Axel Jungk completeerde het podium op 0,08 seconden van Yun, wiens verrassende landgenoot Kim Ji-soo in run twee zakte van de sensationele tweede naar de alsnog knappe zesde plek.

Tina Hermann was in run één de snelste vrouw, slechts 0,02 seconden voor landgenote Jacqueline Lölling. Die had het in run twee chter flink moeilijk en eindigde op de vierde plek. De Oostenrijkse Janine Flock hield stand op plek drie (+0,16), de Canadese Mirela Rahneva schoof van de vierde plek op naar de eerste stek en zag dat Hermann nog 0,03 seconden onder haar tijd door dook aan de finish, waarmee het podium compleet was.