Van der Poel en Alvarado ook de beste op universiteit van Brussel

Mathieu van der Poel heeft de voorlaatste wedstrijd van de DVV-trofee gewonnen. Op het terrein van de universiteit van Brussel was de veldrijder zondag opnieuw oppermachtig. Net als haar mannelijke teamgenoot begint Ceylin del Carmen Alvarado ook een dominante factor in het veldrijden te worden. De Rotterdamse won in Brussel haar achttiende wedstrijd van het seizoen.
 
Na twee ronden leek Van der Poel 'ribbedebie' te zijn maar een stuurfout met een val als gevolg bracht de spanning terug in de wedstrijd. Corné van Kessel en de ploeggenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout sloten opnieuw aan bij Van der Poel. Halverwege de wedstrijd verhoogde Van der Poel opnieuw het tempo en nu was de Nederlander wel definitief vertrokken voor een solo naar de finish. In de strijd voor de tweede plaats was Iserbyt de meerdere van Van Kessel.
 
Bij de vrouwen was het net als vaker dit seizoen opnieuw een duel tussen Alvarado en Annemarie Worst. Worst leek de betere van de twee Nederlandse veldrijdsters maar in de slotronde maakte ze een fout op het wasbord en kwam ten val. Alvarado profiteerde en boekte haar achttiende zege uit dertig wedstrijden. De regerend wereldkampioene Sanne Cant werd derde.
 
Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Corné Van Kessel (NED)
4. Michaël Vanthourenhout (BEL)
5. Jens Adams (BEL)
6. Tom Meeusen (BEL)
7. Tim Merlier (BEL)
8. Gianni Vermeersch (BEL)
9. Lars van der Haar (NED)
10. Vincent Baestaens (BEL)
 
Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Sanne Cant (BEL)
4. Anna Kay (GBR)
5. Katie Compton (USA)
6. Manon Bakker (NED)
7. Marion Norbert Riberolle (FRA)
8. Eva Lechner (ITA)
9. Ellen Van Loy (BEL)
10. Alice Maria Arzuffi (ITA)