Technisch directeur Allach vertrekt bij Vitesse

Vitesse neemt definitief afscheid van technisch directeur Mohammed Allach, zo maakt de Arnhemse club zondagmiddag wereldkundig. De 'td' had zich eind december ziekgemeld omdat hij het niet eens was met de aanstelling van Edward Sturing als nieuwe hoofdtrainer. Hoofd scouting Marc van Hintum neemt voorlopig de honneurs waar als technisch directeur van Vitesse.

"Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan", verklaart Allach zijn tussentijdse vertrek bij Vitesse. "Na zo'n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf. Vitesse is een waanzinnig mooie club, met enorme potentie en waar ontzettend veel prettige en kundige mensen werken. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook veel succes toe."

Allach was tussen 2013 en 2017 ook al technisch directeur van Vitesse en keerde in maart 2019 in deze hoedanigheid terug in GelreDome. "Zeker op de sleutelposities binnen de club hoop je op stabiliteit en continuïteit", aldus algemeen directeur Pascal van Wijk. "We betreuren daarom het vertrek van Mo , maar tegelijkertijd zijn we blij dat Marc van Hintum bereid is de taken tijdelijk over te nemen."

Van Wijk vertrouwt op de kwaliteiten van 'clubman' Van Hintum. "Hij kent de ins en outs van de club en weet wat er van hem gevraagd wordt in de functie van interim-technisch directeur. De focus komt allereerst te liggen op de winterse transferperiode. Daarna gaan we zorgvuldig op zoek naar een nieuwe technisch directeur."