15-jarig darttalent Greaves wint eerste ronde op BDO WK

Beau Greaves heeft haar debuut op het wereldkampioenschap darts bij de BDO winnend afgesloten. De 15-jarige speelster versloeg Tori Kewish met 2-0.

Greaves wist in haar debuutjaar al indruk te maken met diverse toernooizeges op de toernooien te winnen. Ze is als zesde geplaatst op het dames WK. Ze zou eerst tegen tienvoudig wereldkampioene Trina Gulliver spelen, maar zij meldde zich vanwege ziekte af. Dus werd Kewish haar tegenstandster, maar de Australische kon het Engelse talent geen moment bedreigen.

Greaves speelt in haar volgende partij mogelijk tegen een Nederlandse. Zij treft namelijk de winnares uit de partij tussen Aileen de Graaf en Kirsty Hutchinson.

Jim Williams heeft zich op de valreep geplaatst voor de laatste zestien bij  de heren. De Welshman zegevierde na verlenging tegen Gary Stone.
Williams kwam tweemaal op een set voorsprong tegen Stone, maar de Schot kwam telkens weer op gelijke hoogte. In de beslissende set werd het 6-4 voor de als derde geplaatste darter.

Eerder op de avond was er ook een verlenging bij de partij tussen Thibault Tricole en Ross Montgomery. Zij hadden zelfs een beslissende leg nodig in de laatste set. Die werd na een 76 finish gewonnen door Tricole, de eerste Fransman ooit op een WK-podium.

Uitslagen BDO WK dag I avondsessie 
Darren Herewini (87.30) 3-1 (86.22) Simon Stainton (R1)
Beau Greaves (80.37) 2-0 (74.66) Tori Kewish (R1 dames)
Thibault Tricole (86.19) 3-2 (93.08) Ross Montgomery (R1)
Jim Williams (85.52) 3-2 (85.12) Gary Stone (R2)

Zondagmiddag is het de beurt aan Aileen de Graaf en Willem Mandigers. De avond wordt afgesloten met Gino Vos tegen Martijn Kleermaker. Het complete schema is hier te vinden.