Vrouw daagt Tripadvisor voor de rechter na val van kameel

Wat een leuke vakantie had moeten worden liep voor de 24-jarige Breanna Ayala anders af dan ze had verwacht. De vrouw, woonachtig in New Jersey, boekte samen met haar familie in januari 2018 via Viator (een dochtermaatschappij van Tripadvisor) een kamelenrit bij zonsondergang in Marrakech (Marokko). 

Tijdens de rondrit, waarbij de familie volgens de vrouw geen veiligheidsinstructies hadden gekregen, kreeg Breanna te horen dat de kameel waarop zij reed drachtig was en circa een maand later zou moeten bevallen. Niet veel later rende de kameel weg van de karavaan en Breanna viel op de grond waarbij ze haar arm brak. Het duurde een uur totdat de eigenaar van het bedrijf arriveerde, waarna er pas een ambulance werd gebeld. Ze moest aan haar arm geopereerd worden en lag twee dagen in het ziekenhuis. 

Breanna heeft nu Tripadvisor en Viator voor de rechter gedaagd voor nalatigheid en contractbreuk. De bedrijven zouden niet hebben onderzocht of het bedrijf dat de kamelentour aanbood veilig handelde en getrainde, fitte kamelen gebruikte. Tripadvisor wil geen commentaar geven op lopende rechtszaken. 

Niet de kameel uit het verhaal (Afbeelding: Pixabay)Niet de kameel uit het verhaal (Afbeelding: Pixabay)