17-jarig meisje krijgt pistool op hoofd gezet en geeft iPhone af

Een 17-jarig meisje werd op zondag 5 januari 2020 tussen 00.45 uur en 01.15 uur bedreigd met een vuurwapen aan de Parallelweg LS in Hengelo. Ze fietste rond het tijdstip in de richting van het centrum. Op een gegeven moment, ter hoogte van de Golsstraat, kwamen er twee jongemannen haar kant op lopen. De twee belemmerden haar de weg en pakten haar fiets vast waardoor ze stopte en op de grond viel.

Eén van de mannen drukte haar een vuurwapen tegen het hoofd en zei dat hij haar telefoon met code wilde. Het meisje heeft de man gegeven waar hij om vroeg. In het hoesje van haar telefoon, een witte iPhone XR, zaten diverse pasjes. Het meisje was inmiddels weer gaan staan. Toen er op een gegeven moment een auto aan kwam rijden renden de jongemannen weg in de richting van de Isaacstraat. Mogelijk zijn de daders in de richting van de Twekkelerweg/Fluweelplein gegaan.

Het slachtoffer is direct naar haar huis gefietst en heeft daar de politie gealarmeerd die meteen in de omgeving een onderzoek heeft ingesteld. Volgens het meisje werd zij beroofd door twee jonge mannen waarvan één een lichte jas droeg en de andere een donkere jas. Ze hadden beiden een bivakmuts over hun hoofd.

De politie wil graag de bestuurder van de auto die over de Parallelweg Ls reed spreken. Dit is mogelijk een waardevolle getuige. Het rechercheteam, dat deze beroving onderzoekt, wil ook graag met mensen in contact komen die meer weten over deze beroving. Wie meer informatie heeft kan de politie bereiken via Facebook, 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of een tip achterlaten op de website