Zes doden in Zuid-Tirol nadat dronkelap op groep toeristen inrijdt

Afgelopen nacht zijn zes, waarschijnlijk Duitse, toeristen omgekomen in het Italiaans-Oostenrijkse grensgebied nadat een auto op een groep van 17 personen in is gereden. Dat gebeurde rond 01:00 uur in het dorpje Luttach im Ahrntal, gelegen in een wintersportgebied. 

Zes van hen overleden ter plekke, de rest van de groep raakte (zwaar) gewond. De chauffeur van de auto raakte ook gewond. De gewonden zijn verdeeld over ziekenhuizen in Zuid-Tirol en Innsbruck. De doden moeten nog geïdentificeerd worden, slechts enkele personen uit de groep hadden hun identiteitspapieren bij zich. 

Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, en of de slachtoffers bijvoorbeeld naast of op de weg hebben gelopen, maar vooralsnog gaat de politie in Bozen, de hoofdstad van de Duitstalige regio, uit van een ongeluk. Bij het drama waren 160 hulpverleners in touw. 

Update 12:10 uur
Met dank aan Gombro die ons weet te melden dat de dader een 27-jarige man is die onder invloed van alcohol op de groep Duitsers inreed toen zij na een discobezoek onderweg terug naar hun hotel gingen. Het gaat om een reisgroep, de slachtoffers zijn tussen de 19 en 21 jaar. De bestuurder is inmiddels gearresteerd