Trefzekere El-Ghazi uitgeschakeld met Villa, Dervisoglu wint bij debuut

Anwar El-Ghazi is er met Aston Villa niet in geslaagd om de vierde ronde van de FA Cup te bereiken. De oud-speler van Ajax en Lille tekende op bezoek bij Fulham voor de gelijkmaker, maar verloor uiteindelijk met 2-1. Er waren nog acht andere duels die om 16.01 uur begonnen.

Jonathan Kodjija leek voor de 1-1 te tekenen, maar vlak voor de lijn tikte El-Ghazi de bal binnen en uiteindelijk het doelpunt op zijn staan. Harry Arter maakte twee minuten na zijn invalbeurt de winnende treffer.

Het is een gek gezicht, als je dit weekend kijkt naar het programma in de FA Cup. De wedstrijden beginnen niet op het hele of halve uur, maar allemaal een minuutje later. Dit is onderdeel van de Heads Up-campagne Engelse voetbalbond, om het geestelijk welzijn onder fans bespreekbaar te maken en te bevorderen.

Oud-Spartaan Halil Dervisoglu mocht van trainer Thomas Frank bij Brendford FC zijn debuut opluisteren met een basisplaats. Vlak voor rust maakte zijn ploeggenoot Emiliano Marcondes het enige doelpunt. Dervisoglu werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Tim Krul had met Norwich City op bezoek bij Preston North End een rustige middag. De doelman zat de hele wedstrijd op de reservebank en zag zijn ploeggenoten met 2-4 zegevieren. Mede dankzij een hattrick van Adam Idah plaatste Norwich zich voor de vierde ronde.

Joey Pelupessy staat met Sheffield Wednesday in de vierde ronde. Sheffield zorgde voor een stunt door op bezoek bij Brighton met 0-1 te winnen. Davy Pröpper kwam bij de thuisploeg niet in actie, maar zat wel op de bank. Voormalig AZ-speler Alireza Jahanbakhsh viel na ruim een uur in. De broers Juninho en Leandro Bacuna beleefden wisselend succes. Juninho verloor met Huddersfield op bezoek bij Southampton (2-0), terwijl Leandro met Cardiff tegen laagvlieger Carlisle United (League Two) niet verder kwam dan 2-2. Cardiff en Carlisle moeten binnenkort op herhaling.