Veertigjarige (!) spits schiet Rochdale naar replay; Pieters scoort voor Burnley in FA Cup

Aaron Wilbraham is voor even de grote held van Rochdale, dat uitkomt in de League One. De veertigjarige spits viel in tijdens de FA Cup wedstrijd tegen Newcastle United en scoorde in de 79e minuut de verdiende 1-1. Rochdale mag over anderhalve week op herhaling in Newcastle tegen Newcastle United, de ploeg uit de Premier League.

Er leek niets aan de hand voor Newcastle United, want in de eerste helft waren ze heer en meester. Dat leverde echter maar één goal op: Miguel Almiron scoorde. Verder hield doelman Robert Sánchez zijn ploeg Rochdale op de been. 

In de tweede helft schoof trainer Brian Barry-Murphy wat met zijn opstelling, bracht hij Wilbraham in en Newcastle United gaf niet meer thuis. In de 79e minuut viel uiteindelijk de gelijkmaker. Wilbraham schoot van dichtbij ongekend hard binnen. In de slotfase zocht Rochdale nog naar de winnende treffer, alleen kwam die er niet. Over anderhalve week is de replay in Newcastle. 


Burnley deed wat het moest doen tegen Peterborough, dat net als Rochdale uitkomt op het derde niveau van Engeland. In de 4-2 zege bezorgde Erik Pieters zichzelf een persoonlijke mijlpaal. De verdediger maakte zaterdagmiddag zijn eerste in dienst van Burnley. Dat gebeurde ook nog eens op fraaie wijze: vanaf een meter of 25 schoot de 31-jarige linksback raak en tekende hij voor de 2-0.


Uitslagen derde ronde FA CUP 13.31 uur

Rochdale (3) 1–1 Newcastle United (1)
Bristol City (2) 1–1 Shrewsbury Town (3)
Millwall (2) 3–0 Newport County (4)
Rotherham United (3) 2–3 Hull City (2)
Burnley (1) 4–2 Peterborough United (3)
Birmingham City (2) 2–1 Blackburn Rovers (2)