Malen succesvol geopereerd; rest van het seizoen uitgeschakeld

Donyell Malen heeft in Pittsburgh een succesvolle operatie aan zijn linkerknie ondergaan. De twintigjarige aanvaller van PSV zal de rest van het seizoen wel moeten missen.

"We mogen concluderen dat de operatie succesvol is verlopen", aldus medisch manager dr. Wart van Zoest van PSV, die de operatie in de Verenigde Staten bijwoonde. "Er zijn geen onverwachte zaken aan het licht gekomen. Donyell blijft nu minimaal twee weken hier om zijn revalidatie op te starten en keert dan voor het vervolg terug naar Nederland."

Malen zelf reageert opgelucht na de operatie. "In het begin was ik bang voor de zwaarst mogelijke blessure, maar daar is gelukkig geen sprake van. De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik - ondanks dat het allemaal vervelend is - toch blij mee. Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen. Ik wil mijn familie en alle anderen die me hebben gesteund heel erg bedanken. Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen."

Malen zal zeer waarschijnlijk ook het Europees kampioenschap moeten missen. Op 6 september debuteerde Malen in Oranje tijdens het uitduel met Duitsland in de EK-kwalificatie. Als invaller speelde hij met een treffer een belangrijke rol tijdens de 2-4 zege.