Ten Hag heeft aanvallers terug voor trainingskamp

Erik ten Hag neemt een dertigkoppige selectie mee naar Qatar, waar Ajax tot 12 januari verblijft voor een trainingskamp. De Amsterdammers laten zaterdag via de officiële kanalen weten dat naast de verwachte namen, ook een flinke groep talenten mee zal reizen naar het Midden-Oosten.

Juan Castillo, Jurriën Timber, Kenneth Taylor, Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Quinten Timber en Danilo Pereira Da Silva zijn enkele van de jonge spelers die mee gaan op trainingskamp. Naast deze talenten van Jong Ajax en Ajax Onder-19 gaan ook zomeraankopen Kjell Scherpen en Kik Pierie mee naar Qatar.

Ten Hag kan tijdens het winterse trainingskamp niet beschikken over Daley Blind, Zakaria Labyad en Jurgen Ekkelenkamp, die in Amsterdam verder zullen werken aan hun herstel. De oefenmeester heeft ook goed nieuws gekregen uit de ziekenboeg: David Neres en Quincy Promes, die in de laatste wedstrijden voor de winterstop ontbraken wegens blessureleed, sluiten weer aan bij de selectie.

Ajax reist op uitnodiging van Aspire af naar Qatar en zal daar ook een oefenwedstrijd tegen Club Brugge spelen. In eerste instantie stond ook een vriendschappelijk treffen met Galatasaray op het programma, maar de Turkse grootmacht heeft besloten om zijn trainingskamp in het land te schrappen.