Handballers verliezen oefenwedstrijd tegen Tunesië

Het Nederlandse handbalteam heeft de eerste wedstrijd op de Yellow Cup met 30-29 verloren van Tunesië. Het oefentoernooi in Zwitserland is een voorbereiding op het Europees kampioenschap dat eind volgende week van start gaat.

De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson nam in de eerste helft een voorsprong. Bij rust was het 12-13. Na de pauze liep Oranje uit naar vijf punten voorsprong. Het Tunesische team kwam echter helemaal terug in de wedstrijd en won dankzij een strafworp.

Dit weekend speelt Nederland op de Yellow Cup ook nog wedstrijden tegen Oekraïne en thuisland Zwitserland, vervolgens reist het team naar Noorwegen waar Duitsland op donderdag de eerste tegenstander is. Nederland nam nooit eerder deel aan een EK.