Cocu geniet van prima debuut Rooney bij Derby County

Phillip Cocu kan de komende maanden nog veel plezier beleven aan Wayne Rooney. De voormalig sterspeler van Manchester United bewees bij zijn debuut voor Derby County direct zijn bijzondere klasse. Derby County won met 2-1 van Barnsley. 

De 34-jarige Rooney speelde de afgelopen twee jaar in Amerika, waar hij voor DC United uitkwam. Na het einde van het seizoen in de Major League Soccer meldde hij zich bij Derby County. Dit was vorig jaar augustus al afgesproken. Onder Cocu zijn The Rams bezig aan een moeizaam seizoen in het Championship. Voor donderdag werden er maar zeven van de 25 wedstrijden gewonnen.

Rooney wil bij Derby County het trainersvak leren, maar zal dat ook nog combineren als actief voetballer. In de laatste wedstrijden van december was hij echter nog niet speelgerechtigd. Donderdag mocht Rooney tegen Barnsley dan eindelijk meedoen en hij kreeg van Cocu direct de aanvoerdersband omgehangen. 

Bij zijn eerste optreden voor Derby County bewees Rooney meteen zijn waarde. De aanvaller zorgde met een mooie indraaiende vrije trap voor de assist bij de openingstreffer van Jack Marriott en had in de tweede helft, na de gelijkmaker van Elliot Simões, ook een aandeel in de uiteindelijk beslissende 2-1. Rooney opende het spel met een uitstekende pass op Andre Wisdom, die op zijn beurt Martyn Waghorns bediende. Hij werd de matchwinner.

Rooney was fit en speelde de hele wedstrijd. Voor de positie op de ranglijst verandert er na de achtste competitiezege van dit seizoen niets voor Derby County: de ploeg van Cocu blijft zeventiende staan, maar heeft nu wel evenveel punten als nummer zestien Middlesbrough. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Crystal Palace voor de FA Cup. Mogelijk krijgt Jaïro Riedewald dan de taak om Rooney te beteugelen.