Honkballer Larsen (90), man van historische 'perfect game', overleden

De Amerikaanse honkballegende Don Larsen is op negentigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. In 1956 schreef Larsen historie door als enige werper in de World Series een 'perfect game' te gooien

Larsen speelde zijn legendarische wedstrijd op 8 oktober 1956 namens de New York Yankees in de stadsderby tegen de Brooklyn Dodgers. Bij een stand van 2-2 in de World Series tussen de Yankees en de Dodgers begon Larsen aan de vijfde wedstrijd van de World Series. Hij domineerde de slagploeg van de Brooklyn Dodgers volledig, alleen in de tweede en de vijfde inning waren de Dodgers dichtbij een honkslag. In de tweede inning was Jackie Robinson dichtbij een honkslag. De legendarische nummer 42 in de MLB sloeg de bal tegen de handschoen van derdehonkman Andy Carey, waarna hij werd uitgegooid door kortestop Gil McDougald. In de vijfde inning sloeg Gil Hodges de bal in het outfield, maar die werd gevangen met een geweldige vangbal door Mickey Mantle. Uiteindelijk gooide Larsen maar 97 ballen, waarvan 70 strikes. De Yankees wonnen uiteindelijk de World Series met 4-3 van de Brooklyn Dodgers.

Don Larsen's Perfect Game (Bron: Youtube.com)

"De perfect game van Don is een van de meest aansprekende momenten uit onze geschiedenis, tot stand gekomen in een legendarische periode van onze club", zo reageerden de Yankees in een verklaring. "Misschien heeft Don in dat betreffende duel wel voor de beste prestatie ooit gezorgd in de Major League. Het is zonder enige twijfel onvergetelijk wat hij heeft gedaan."

Larsen speelde in totaal vijftien jaar in de Major League (MLB) en kwam daarin uit voor zeven ploegen. Tussen 1955 en 1959 speelde hij voor de Yankees, waarmee hij in 1958 ook de titel won.