Schansspringer Geiger wint kwalificatie in Garmisch-Partenkirchen

In het Duitse Garmisch-Partenkirchen heeft schansspringer Karl Geiger de kwalificatie gewonnen voor de tweede van vier wedstrijden in de Vierschansentournee, die woensdag op Nieuwjaarsdag gesprongen wordt.

Geiger sprong welgeteld één tiende van een punt meer bij elkaar dan de dit seizoen zo verrassend sterke Oostenrijker Philipp Aschenwald. Op de derde plek staat titelverdediger en World Cup-leider Ryoyu Kobayashi, die zondag de openingswedstrijd in Oberstdorf ook al won. De Japanner deelt plek drie wel met Peter Prevc uit Slovenië, de tourneewinnaar van 2016.

Woensdag begint de wedstrijd om 14.00 uur en wordt zoals gebruikelijk in duo's gesprongen: de nummer één tegen de nummer vijftig en zo verder. Geiger neemt het dus op tegen landgenoot Moritz Bär, Aschenwald springt tegen Gregor Deschwanden. Opvallend is dat de Oostenrijkers Gregor Schlierenzauer en Stefan Kraft, beiden oud-winnaars, net als in Oberstdorf tegen elkaar springen.

De gehele startlijst voor woensdag is hier te vinden. De 25 winnaars van de onderlinge duels plaatsen zich voor de finaleronde, net als de vijf beste verliezers.