Keuze voor Sturing boven Rutten eist slachtoffer in Vitesse-top

Vitesse heeft met de aanstelling van Edward Sturing tot het einde van het seizoen de vacature op de trainersstoel voorlopig ingevuld. Daarmee zijn de Arnhemmers echter nog niet klaar, aangezien zij nu ook op zoek lijken te moeten naar een nieuwe technisch directeur. Mohammed Allach meldde zich maandag namelijk ziek nadat duidelijk werd dat Sturing de opvolger van de opgestapte Leonid Slutsky zou worden en de kans dat hij terugkeert is volgens De Telegraaf klein.

Allach zag de aanstelling van Sturing volgens de ochtendkrant niet zitten en leed zodoende een ‘gevoelige nederlaag’ toen besloten werd dat de clubicoon toch weer aan de slag zou gaan als interim-trainer. De technisch directeur dacht bij zijn komst tien maanden geleden bedongen te hebben leidend te zijn bij de benoeming van coaches, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Allach wilde namelijk in zee gaan met Fred Rutten, die hij nog kent van hun gezamenlijke tijd bij het Israëlische Maccabi Haifa. De clubleiding van Vitesse wilde hier echter niet in meegaan, waarna men toch weer uitkwam bij Sturing, die aan zijn vijfde periode als interim-trainer van de club begint.

Hij zal voorlopig samen gaan werken met Marc van Hintum, die als hoofd scouting voorlopig de functie van technisch directeur op zich zal nemen.

Met deze wisseling van de wacht komt er na nog geen tien maanden alweer een einde aan de tweede termijn van Allach bij Vitesse. De oud-verdediger was tussen 2013 en 2017 ook al werkzaam als technisch directeur bij de club, voordat hij twee jaar geleden plots naar Israël vertrok.

Nadat zijn dienstverband daar voortijdig ten einde kwam, werd hij in maart van dit jaar op voorspraak van toenmalig trainer Slutsky en clubeigenaar Valeriy Oyf teruggehaald.