Bokser Davis slaat Gamboa in laatste ronde neer, Pascal verdedigt wereldtitel

Bokser Gervonta Davis heeft de vacante WBA-wereldtitel in het lichtgewicht (-61,2kg) gepakt. In het Amerikaanse Atlanta was Tank Davis (22-0, 21 KO's) een maat te groot voor de Cubaanse veteraan Yuriorkis Gamboa (30-2, 18 KO's), voormalig olympisch kampioen (2004) en tot 2014 wereldkampioen in verschillende gewichtsklassen.

De nog altijd maar 25-jarige Davis had vanaf het begin de touwtjes in handen en werkte Gamboa in de tweede ronde al naar het canvas. De Cubaan hield vervolgens ronde na ronde stand, hoewel hij nooit écht kans leek te maken. In de achtste ronde ging Gamboa nog eens neer en vervolgens ging Davis steeds harder tekeer, wat in de twaalfde ronde de beslissende knockdown en dus de wereldtitel opleverde.

Davis - Gamboa (Bron: YouTube)

De Canadees Jean Pascal (34-6, 20 KO's) verdedigde zijn WBA-wereldtitel en WBC Silver-titel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) tegen de Zweed Badou Jack (22-2, 13 KO's). Dat werd een uitstekend gevecht, waarin Jack in de vierde ronde naar het canvas ging. Hij sloeg Pascal in de twaalfde ronde richting de vloer en na twaalf stevige ronden besloten twee van de drie juryleden dat Pascal zijn titel met succes had verdedigd.

In het Franse Marseille nam Arsen Goulamirian (25-0, 17 KO's) het op tegen de Moldaviër Constantin Bejenaru (14-0, 4 KO's). Het werd geen geweldig gevecht en na negen ronden maakte de hoek van Bejenaru een einde aan het gevecht, waardoor de in de VS woonachtige, in Armenië geboren Fransman Goulamirian zijn WBA Super-wereldtitel in het cruisergewicht (-90,7kg) behield.

Pascal - Jack, excuses voor de irritante muziek (Bron: YouTube)