FOK! Wat een weer: voor de een na laatste keer!

In dit jaar dan he?  In het midden en zuiden van het land is het bewolkt, daarbij is het in het midden ook plaatselijk nevelig en valt er soms ook lichte regen of motregen. In het noorden zijn er brede opklaringen. De komende uren kan er in het midden van het land ook plaatselijk (dichte) mist ontstaan. Indien deze mist ontstaat kan deze mogelijk hardnekkig zijn en de hele dag blijven hangen. In het noorden zijn er vandaag zonnige perioden. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +3°C in hardnekkige mist tot +8°C in het noorden. De wind is zwak tot matig en komt uit noord tot noordwest, in het zuidoosten is de wind aanvankelijk nog zwak zuidwestelijk. In de loop van de dag wordt de wind zwak uit uiteenlopende richtingen.

Vanavond zal de (dichte) mist zich weer gaan uitbreiden, met name naar het noorden van het land, maar ook in het zuiden is (dichte) mist zeker niet uitgesloten. Direct na de jaarwisseling kan er mede als gevolg van vuurwerk plaatselijk zeer dichte mist ontstaan, met een zicht minder dan 50 m, zeer lokaal kan het zicht zelfs teruglopen tot ca. 10 m. De kans daarop lijkt voorlopig het grootst in de noordoostelijke helft van het land. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt en lokaal kan het glad worden. De wind is zwak uit richtingen tussen zuid en oost.

Nieuwjaarsdag begint op veel plaatsen mistig, vooral in het noorden van het land. In de loop van de dag lost de mist geleidelijk op en breekt de zon door, maar de mist kan lokaal hardnekkig zijn. De maxima liggen tussen 1°C in aanhoudende mist en 6°C in opklaringen in het zuiden. De wind is zwak,aan de kust matig en komt uit zuidelijke richtingen (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mooie ochtendlucht  (Foto: DJMO)
Mooie ochtendlucht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.