Nog eens 3 relschoppers Rolde opgepakt; meer aanhoudingen niet uitgesloten

Tijdens de kerstdagen zorgen jongeren voor onrust in de Hoofdstraat in Rolde. Naast een aantal vechtpartijen, was er vooral geweld tegen de politie. Er werden die avond meerdere aanhoudingen verricht. Het onderzoek is echter nog in volle gang. Vandaag werden drie verdachten aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In het kader van dit onderzoek zijn vandaag wederom verdachten aangehouden. Twee jongens uit Assen (18 jaar en 17 jaar) en een 18 jarige jongen uit Rolde. Eerder werden er zeven verdachten aangehouden. Daarvan zijn er inmiddels vijf in vrijheid gesteld. Twee van hen zitten nog vast.

Agenten die tijdens de kerstdagen toezicht hielden nabij de Hoofdstraat in Rolde kregen vuurwerk, stenen en glas naar zich toe gegooid. Ondanks meerdere waarschuwingen bleven verschillende groepen jongeren de confrontatie zoeken. Hierop voelden de agenten zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken. De aanwezige jongeren bleven zich agressief gedragen, waarna ook enkele politiehonden werden ingezet. Ook de honden werden bekogeld met stenen en vuurwerk.