Politie onderzoekt verschillende vuurwerkaanslagen

De politie heeft het er maar druk mee. Afgelopen nacht zijn er op zeker drie plaatsen vuurwerkaanslagen gepleegd op woonhuizen. In Roosendaal was het raak in de Stoopstraat. De bewoners hoorden rond 23:00 uur een gigantische knal in de hal. Er is veel schade aan de woning en hal. Zo is de voordeur vernield, zitten er scheuren en gaten in het plafond en muur en is een kastdeur in de hal eruit geklapt. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

Ook in Sluiskil werd er een aanslag gepleegd: in de Isabellastraat heeft men rond 01:00 uur vermoederlijk zwaar vuurwerk  door een gat in een met spaanplaat afgesloten raam naar binnen gegooid. Een stuk van het kozijn is door de klap stuk geblazen en in de woonkamer lagen hout- en glasscherven. Er is materiele schade, maar er raakte niemand gewond. Ook hier onderzoekt de politie de zaak. 

Tot slot werd in Deventer aan de Hungerstraat rond 03:40 uur een brievenbus opgeblazen met vuurwerk. Frappant in dit geval is dat het gezin twee dagen eerder ook al slachtoffer was van een vuurwerkaanslag. Bij deze laatste aanslag was de explosie zo hevig dat de klep van de brievenbus op het dak van de overbuurman belandde. De politie onderzoekt waarom het Turkse gezin nu al twee keer het doelwit was van een vuurwerkaanslag.