Darter Aspinall stopt comeback Van den Bergh, ook Wright naar halve finales WK

Darter Nathan Aspinall staat net als vorig jaar in de halve finales van het wereldkampioenschap bij de PDC. De Engelsman rekende in het Londense Alexandra Palace af met de Belg Dimitri van den Bergh.

Van den Bergh won de eerste set zowaar in drie legs, maar de tweede set ging naar de langzaam op stoom komende Aspinall, die ook set drie pakte. Van den Bergh liet de kans liggen om op 2-2 in sets te komen en verloor de set, wat zich daarna nog eens herhaalde: 4-1.

De Engelsman kwam op 2-1 in de zesde set, maar met Aspinall op 130 gooide Van den Bergh zich naar 2-2, waarna hij de volgende leg uitgooide met Aspinall op 120. De volgende set ging in vier legs naar Van den Bergh, die vervolgens nog eens twee legs won. Daarmee was het echter gedaan: Aspinall draaide het om, won drie legs op rij en maakte het met 5-3 af.

Nathan Aspinall - Dimitri van den Bergh (Bron: PDC)
Nathan Aspinall - Dimitri van den Bergh (Bron: PDC)

Peter Wright stond geweldig te gooien tegen Luke Humphries en mikte in de tweede leg al een 170-finish in het bord. Met een 12-darter maakte hij de set af, waarna de heren de volgende twee sets verdeelden. Set vier sloeg dan weer nergers op: twaalf (Wright), twaalf (Wright), elf (Humphries) en elf (Wright) darts waren nodig om de legs te pakken.

Wright liet Humphries nagenoeg kansloos, hoewel de Engelsman een uiterst matige set van de Schot nog wel af wist te pakken om met 3-4 in de buurt te blijven. Daarmee was het echter gedaan en nadat Humphries 64 met drie pijlen niet uit wist te krijgen maakte Wright het met 5-3 af.

Luke Humphries - Peter Wright (Bron: PDC)
Luke Humphries - Peter Wright (Bron: PDC)