Skiër Pinturault niet te pakken op combinatie

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Italiaanse Bormio de alpinecombinatie op de Stelvio gewonnen. De wedstrijd bestond uit twee onderdelen: 's ochtends de super-G, waarna 's middags de slalom gehouden werd, met de top-40 van de ochtend die in volgorde van de uitslag naar beneden mochten.

De Noor Aleksander Aamodt Kilde won de super-G en mocht dus als eerste naar beneden. Hij verdedigde 0,03 seconde op de Italiaan Dominik Paris, winnaar van beide afdalingen in Bormio, maar hij haalde de finish niet. Vincent Kriechmayr, Nils Allegre en ook een handvol volgende skiërs kwamen niet aan de tijd van Kilde.

Als twaalfde ging Alexis Pinturault naar beneden, met afstand de beste slalomskiër op de startlijst. Dat maakte hij waar: Pinturault draaide 0,97 seconden achterstand om naar een voorsprong van 0,51 seconden en dat leverde hem de winst op. Loïc Meillard, een andere prima slalommer, eindigde op 0,05 seconden van Kilde op de derde plek, ver voor de rest.

Pinturault zegeviert op combinatie op de Stelvio (Pro Shots/SIPA USA)