Oranje handballers verliezen oefenwedstrijd in aanloop naar EK

Als voorbereiding op het EK handbal heeft het Nederlandse herenteam een oefenwedstrijd tegen Roemenië verloren. In Boekarest verloor de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson met 27-25.

Nederland speelt in Roemenië nog zonder de spelers die actief zijn in de Duitse Bundesliga. Ondanks dat gemis ging Oranje met een 11-13 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft wist de ploeg lange tijd op voorsprong te blijven.

“Door een aantal fouten in de dekking hebben we in de slotfase het heft uit handen gegeven”, vertelt assistent coach Edwin Kippers. “Los van het resultaat zijn we tevreden met hoe we gespeeld hebben. We hebben deze oefenwedstrijd gebruikt om een aantal zaken te proberen en dat is goed gelukt.”

De wedstrijd tegen de thuisploeg was de eerste op een vierlandentoernooi. Oranje speelt ook nog tegen Algerije en Macedonië. Nadien gaat het team, inclusief de spelers uit de Bundesliga, als laatste voorbereiding naar Zwitserland om deel te nemen aan de Yellow Cup met als tegenstanders Tunesië, Oekraïne en Zwitserland.

Na Zwitserland reist de ploeg naar Noorwegen waar Nederland op donderdag 9 januari Duitsland als tegenstander treft.