Skiester Shiffrin haalt uit op reuzenslalom

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft met groot vertoon van macht laten zien uitstekend uit de Kerstperiode te zijn gekomen. De Amerikaanse had een relatief lastige maand, maar won de tweejaarlijkse reuzenslalom in Lienz.

In de Oostenrijkse sneeuw was Shiffrin in de eerste run 0,61 seconden sneller dan de Italiaanse Marta Bassino, wiens landgenote Federica Brignone met 0,74 seconden de enige andere was die binnen een seconde bleef. Tessa Worley (+1,33), Petra Vlhova (+1,37) en Coralie Frasse Sombet (+1,42) bleven nog binnen anderhalve tel.

In run twee deed Katharina Liensberger het uitstekend: de Oostenrijkse zag vanaf plek zeven hoe Frasse Sombet, Vlhova en Worley achter haar eindigden, waarna Brignone 0,08 seconden tekort kwam. Bassino dook een kleine halve seconde onder Liensberger's tijd door, maar Shiffrin was vooral op het middelste deel van de piste véél te sterk en won met 1,36 seconden voorsprong op Bassino, terwijl Liensberger haar eerste reuzenslalompodium pakte.

De Nederlandse Adriana Jelinkova kwam in de eerste run net tekort om de top-30 - en dus een plek in de tweede manche - te halen.