Skir Paris is Koning van Stelvio

Alpineskiër Dominik Paris heeft het wéér voor elkaar gekregen: winnen op de Stelvio, zijn vijfde opeenvolgende afdalingszege op de Italiaanse piste in Bormio. Vrijdag won Paris er al de wedstrijd die in Val Gardena niet door kon gaan, zaterdag won hij de geplande afdaling.

Paris ging als negende naar beneden en vernietigde de leidende tijd van Vincent Kriechmayr met 1,61 seconden. Johan Clarey kwam vervolgens tot op 1,09 seconden, de Zwitserse World Cup-leider op de afdaling Beat Feuz strandde op 0,26 tellen van de Süd-Tiroler.

Daar leek het lang bij te blijven, tot Urs Kryenbühl naar beneden kwam: de Zwitser ging als een malle en kwam slechts 0,08 seconden tekort om Paris te verslaan. Dat leverde hem wel plek twee op en dat was opvallend: Kryenbühl's beste resultaat ooit was een dertiende plek...één dag eerder, terwijl hij daarvoor nooit verder kwam dan een 20e stek in 2017.

De wedstrijd werd nog even opgeschrikt door een val van Hannes Reichelt. De Oostenrijkse veteraan leek een knieblessure opgelopen te hebben en moest per helikopter van de piste afgevoerd worden.