Agenten ontsnapt aan vuurwerkaanslag in Den Haag

Een groep jongeren gooide vrijdagavond 27 december rond 22.30 uur vanaf het Doctor de Visserplein in Den Haag zwaar vuurwerk naar een politievoertuig. Doordat de bestuurder alert reageerde door de wagen naar achteren te rijden, ontplofte het projectiel niet onder, maar vlakbij het voertuig. De politie zoekt getuigen.

Eerder deze maand, dinsdagavond 3 december, werd er ook al een vuurwerkbom gegooid naar een politiebus in de omgeving van de Pluvierstraat. Op camerabeelden gemaakt door de politiehelikopter is te zien dat het projectiel eerst een explosie veroorzaakte en daarna een tweede klap. In dat busje zaten zeven politieagenten. Het onderzoek naar verdachten is nog in volle gang

In de omgeving van het Doctor de Visserplein was de sfeer vrijdagavond 27 december grimmig. Een grote groep jongeren stond op het plein, zij gooiden met vuurwerk en veroorzaakten een aantal branden. Politieagenten probeerden op dat moment tevergeefs contact te leggen met de groep. Dit met als doel een veilige werkruimte voor de brandweer te creëren. De mobiele eenheid stond op dat moment gereed om op te treden.

Uiteindelijk verliet de groep uit eigen beweging het Doctor de Visserplein. De mobiele eenheid bleef achter om de brandweer een veilige werkomgeving te garanderen. Er zijn daarbij twee Hagenaren van 17 en 19 jaar aangehouden voor belediging. Een van hen verzette zich bij zijn arrestatie.

De betrokken agenten hebben aangifte gedaan en de politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.