Verdachte van gewelddadige dood 27-jarige vrouw 14 dagen langer vast

In het onderzoek naar de gewelddadige dood op een 27-jarige vrouw uit Almelo op woensdag 25 december rond 02.00 uur heeft de politie donderdag met een speciaal dregteam gezocht in onder andere de vijver in de omgeving van het plaats delict aan de Hampshire in Hengelo. In het water zijn diverse goederen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen er wordt onderzocht of er een relatie is met het misdrijf.

Trui van verdachte
Ook is het team op zoek naar een trui van de aangehouden 27-jarige verdachte man. Deze trui heeft de verdachte waarschijnlijk uitgedaan en kan ergens in zijn loop/vluchtroute liggen vanaf de Hampshire richting de Joseph Israëlsstraat in Hengelo.

Het rechercheteam is bezig om de looproute van het slachtoffer in kaart te brengen. Zij liep in de vroege ochtend van woensdag 25 december vanaf het grand café ‘De Twee Wezen’ naar de parkeerplaats aan de Hampshire alwaar ze de auto had geparkeerd. De rechercheurs onderzoeken meerdere routes en willen hiervan zoveel mogelijk camera/bewakings/dashcam-beelden verzamelen.

Camerabeelden uit omgeving
Ook heeft het team belang bij andere camerabeelden waar mogelijk de verdachte of andere personen op staan die zich bevonden in de omgeving vanaf het plaats delict aan de Hampshire in de richting van de Joseph Israëlsstraat, alwaar de verdachte kort na het incident werd aangehouden.

De Rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de 27-jarige verdachte uit Hengelo met 14 dagen verlengd. Inmiddels is de woning van hem ook door het rechercheteam doorzocht. Het team vraagt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben, contact op te nemen. Dat kan middels een berichtje via Facebook, het tipformulier op de website, of via de gebruikelijke nummers 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.