Darter Anderson onderuit tegen Aspinall, fenomenale Price verder

Darter Gerwyn Price heeft zich op het wereldkampioenschap darts van de PDC geplaatst voor de achtste finales. De Welshman rekende af met de Schot John Henderson en deed dat met bij vlagen fenomenaal spel.

Price stond ongekend goed te gooien en liet Henderson eigenlijk gewoon kansloos. In de tweede set gooide Price zijn legs in veertien, elf en twaalf darts uit met onder meer een 136-finish, het Golvend Galjoen kon bij toeval nog een leg pakken. In set vier had Price het wat moeilijk op de dubbels, waardoor zijn gemiddelde wat inzakte, maar in gevaar kwam hij niet meer.

Gerwyn Price - John Henderson (Bron: PDC)
Gerwyn Price - John Henderson (Bron: PDC)

Gary Anderson (SCO) - Nathan Aspinall (ENG) 2-4
Tweevoudig wereldkampioen Anderson begon bij vlagen bizar goed en stond na een paar legs gemiddeld 120+ te speren, hoewel hij alsnog vijf legs nodig had om de set te pakken. Met een elfdarter begon Aspinall goed aan set twee, waarin Anderson 128 via bullseye uitgooide, maar de set alsnog verloor.

De heren stonden uitstekend te keilen en nog een elfdarter bracht Aspinall op weg naar de 2-1 voorsprong in sets. Anderson won de vierde set, maar Aspinall stroopte de mouwen nog eens op en pakte set vijf, waarna het Schotse verzet definitief gebroken was.

Gary Anderson - Nathan Aspinall (Bron: PDC)
Gary Anderson - Nathan Aspinall (Bron: PDC)