PDC WK: Dobey maakt einde aan sprookje Fallon Sherrock

Fallon Sherrock heeft vrijdag niet opnieuw kunnen stunten op het WK darts in Londen. De Engelse sensatie van dit toernooi verloor in de derde ronde na een spektakelstuk van Chris Dobey: 2-4.

Sherrock had voor de Kerst nog geschiedenis geschreven door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het WK van de PDC. Ze versloeg in de eerste ronde Ted Evetts (3-2) en was daarna ook nog eens in de tweede ronde te sterk voor nummer elf van de wereld Mensur Suljovic (3-1).

Dobey wachtte eenzelfde lot als zijn voorgangers en werd met gefluit en boegeroep onthaald in Alexandra Palace. De darter uit Newcastle ging daar echter veel beter mee om dan Evetts en Suljovic. Hollywood probeerde zijn zenuwen weg te lachen en dat leek wonderwel te werken, al wist Sherrock nog wel een voorsprong van 2-1 in sets te pakken.

Haar landgenoot miste veel dubbels in de beginfase en daar profiteerde Sherrock optimaal van met finishes vanaf onder meer 104, 124 en 142. Ze won de eerste en derde set met 3-1. Scorend bleef Dobey echter de betere en vanaf de vierde set begonnen ook de dubbels te lopen bij de tweevoudig major-halvefinalist. De Engelsman nam snel de voorsprong over door de vierde en vijfde set met respectievelijk 3-0 en 3-1 te winnen.

De zesde set ging met 3-0 naar Dobey, waardoor hij voor het tweede opeenvolgende jaar zijn plek bij de laatste zestien op het wereldkampioenschap bemachtigde. Dobey mag het in de volgende ronde opnemen tegen Glen Durrant. 

Sherrock, de verliezend finalist van het WK van de BDO voor vrouwen in 2015, kreeg vanwege haar prestaties al een wildcard voor de US Darts Masters en zal ze komende maand diverse keren in Nederland te zien zijn. Misschien zelfs de Premier League?