Van der Poel wint vijfde ronde DVV-trofee, 5e plaats voor Van Aert bij rentree

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft de vijfde ronde van de DVV-trofee in Loenhout gewonnen. Dankzij een valpartij in de eerste ronde moest de wereldkampioen een inhaalrace rijden. Grootste nieuws van de dag in Vlaanderen was echter de rentree van Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma stond maanden aan de kant vanwege een beenblessure. De Belg reed een uitstekende wedstrijd en werd vijfde.

Van Aert ging na de start als eerste het veld in. Ook Van der Poel had een goede start, bij het oprijden van een kunstmatige brug ging het echter fout en kwam hij ten val. De renner van Corendon-Circus kreeg meteen veertig seconden aan zijn broek.

Eli Iserbyt en Corné van Kessel hadden ondertussen het heft in handen genomen. Een groep met Van Aert volgde op twintig seconden. Na twee ronden voegde Van der Poel zich in de groep met Van Aert. Een ronde later zette hij de achtervolging in op de twee koplopers.

Eerst werd Van Kessel door Van der Poel ingerekend en niet veel later was ook Iserbyt aan de beurt. De kleine Belg gaf zich echter niet gewonnen en bleef in het wiel van de wereldkampioen. Pas in de slotronde wist Van der Poel weg te rijden en de zege te grijpen. Iserbyt finishte op negen seconden als tweede. Op de derde plaats eindigde Van Kessel.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Corné van Kessel (NED)
4. Tim Merlier (BEL)
5. Wout van Aert (BEL)
6. Tom Meeusen (BEL)
7. Michael Vanthourenhout (BEL)
8. Wietse Bosmans (BEL)
9. Jim Aernouts (BEL)
10. Lars van der Haar (NED)