PDC WK: Whitlock verslaat King; Durrant stuurt Gurney naar huis

Simon Whitlock en Glen Durrant staan in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Whitlock was met 4-1 te sterk voor Mervyn King en Durrant rekende af met Daryl Gurney. 

Simon Whitlock staat voor het eerst in vijf jaar in de achtste finales van het WK. De voormalig WK-finalist wist het duel knap om te draaien, nadat hij de eerste set met 3-0 had verloren en in de tweede set tegen een 2-0 achterstand aankeek. King was vervolgens tweemaal niet binnen vijftien beurten uit in zijn eigen leg, en zag de tweede set met een veertiendarter naar Whitlock gaan.

Ook in de derde set kwam King op voorsprong, maar vanaf 52 miste hij twee setpijlen. Met een 58 finish en een elfdarter ging ook deze set naar The Wizard. De Australische darter nam vervolgens afstand van zijn Britse tegenstander door de vierde set met 3-0 naar zich toe te trekken. In set vijf was het King die opnieuw een 2-0 voorsprong niet kon verzilveren. Whitlock profiteerde opnieuw van missers van zijn tegenstander en won de partij iets wat geflatteerd met 4-1.

De partij tussen Durrant en Daryl Gurney ging tot 2-2 gelijk op. Beide darters konden niet echt grip krijgen op de partij. Op 2-2 in set vier is het Durrant die op het juiste moment toeslaat. In de zesde set was het wel Gurney die een break pakte. Durrant gooide echter 109 uit om de break ongedaan te maken. Via dubbel zestien beslite Durrant de partij. Hij treft in de achtste finales of Fallon Sharrock of Chris Dobey. Deze darters zijn nu aan de beurt.