Met geweld gestolen bestelbus brandend teruggevonden

Aan de Nieuwermeer in Rotterdam stond vannacht een bestelbus in brand. Dit bleek de Renault Traffic te zijn die een dag eerder, op 25 december, met geweld was gestolen vanaf de Laan van Magisch Realisme in Rotterdam.

Op eerste kerstdag ontstond er even na middernacht op de Laan van Magisch Realisme ruzie tussen twee mannen over de bus, omdat het voertuig half op de stoep stond geparkeerd. Een man kwam aanlopen nadat het slachtoffer de bus had stilgezet en begon te schelden. Het slachtoffer hield de scheldende man op enig moment vast, waarna deze de hulp inriep van een andere man die tot op dat moment op afstand had gestaan.

Deze man bleek een vuurwapen te hebben, schoot zijn maat te hulp en loste een schot. De twee verdachten vluchtten in de bus van het slachtoffer, dat ongedeerd achter bleef. Op straat werd een huls gevonden. Vannacht om 01:45 uur werd de bus dus brandend aangetroffen aan de Nieuwermeer.

De verdachten zijn beiden licht getint, tussen de 30-35 jaar, met een dun postuur. De ene man is tussen de 1.70 en 1.75, droeg lichte kleding en had een licht stoppelbaardje. De andere man is rond de 1.80 en droeg donkere kleding. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.