Tottenham Hotspur verteert kerst met overwinning

Tottenham Hotspur heeft in eigen huis moeizaam gewonnen van Brighton & Hove Albion. Harry Kane was goud waard voor manager José Mourinho. Het werd 2-1.

Tijdens de eerste wedstrijd op Boxing Day had Tottenham een groot overwicht, maar was het Brighton dat acht minuten voor rust op voorsprong kwam. Adam Webster kopte raak. Eerder leek Kane al voor 1-0 te hebben gezorgd, maar de VAR stak er een stokje voor wegens buitenspel. Ook had Ryan Sessegnon, die voor het eerst een basisplaats had bij Spurs, al vroeg in de wedstrijd een goede kans gehad.

In de 53ste minuut was het dan toch raak voor Kane, die in twee instanties zorgde voor 1-1 nadat de bal via een Brighton-verdediger voor zijn voeten kwam. Het is voor Kane al zijn zevende doelpunt op Boxing Day. In de 72e minuut zorgde Dele Alli voor de overwinning van Spurs door na goed terugleggen van Serge Aurier knap binnen te volleren.

Door de overwinning heeft Tottenham Hotspur nu 29 punten uit 19 duels, waardoor het nu vijfde staat in de Premier League. Komende zaterdag wacht een uitduel met Norwich City. Brighton & Hove Albion, waar Davy Pröpper de hele wedstrijd op de bank bleef, bezet de dertiende plaats.