Scheveningen aan kop in 'Haagse Kontain‚hbrand Speile 2019'

Het einde van het jaar 2019 eindigt en dan wordt het in Den Haag altijd spannend. De afgelopen dertig jaar werd op het strand bij Duindorp en Scheveningen met massale vreugdevuren het begin van een nieuw jaar gevierd. Dit jaar is dat verboden door de burgemeester en moeten de Zuid-Hollanders het anders aanpakken.

En origineel zijn ze. In totaal zijn er sinds begin december al 250 containers in de fik gestoken. Sterker nog, de woordvoerder van burgemeester Johan Remkes laat weten dat het grootste deel van alle branden containerbranden zijn. "Driekwagt van de brandmeldinge de afgelaupe weike betref kontainegs", aldus de woordvoerder.

Met nog een week te gaan gaat Scheveningen, in de spontaan gestartte Haagse Kontainâhbrand Speile 2019, met honderd containerbranden ruim aan kop. Escamp is een verrassende tweede met vijftig containerbranden. Loosduinen completeert het podium met dertig containerbranden.

Kijkduin, concurrent van Scheveningen tijdens de traditionele vreugdevuurfestijnavonden, lijkt zich niet in de top te kunnen mengen en staat ongeveer in het middenveld.

De gemeente zorgt voor een eerlijk speelveld en vervangt de vernielde containers pas na nieuwjaar. Zo blijven de Spelen eerlijk verlopen en geldt het principe van op = op.